Δελτίο Τύπου - Επίσκεψη Γ.Γ. Υπουργείου Υγείας Β. Κοντοζαμάνη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων του Κέντρου Υγείας Κισάμου ζήτησε από τον Γ.Γ. του Υπ. Υγείας Β. Κοντοζαμάνη ο Δήμαρχος Θ. Σταθάκης

Για τα πιεστικά προβλήματα λειτουργίας που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας (Κ.Υ.) Κισάμου ενημερώθηκαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης και ο πρόεδρος της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.ΠΕ.) Κρήτης κ. Αντώνης Γρηγοράκης, στο πλαίσιο υπηρεσιακής επίσκεψης που πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014.

Εκεί οι δύο υπηρεσιακοί παράγοντες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν αναλυτικά με το Δήμαρχο Κισάμου κ. Θεόδωρο Σταθάκη, το Διευθυντή και τους εργαζόμενους του Κ.Υ, παρουσία του Θεματικού Περιφερειάρχη Παναγιώτη Σημανδηράκη, αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων, για τα προβλήματα στελέχωσης και λειτουργίας που αντιμετωπίζει η υγειονομική μονάδα και να καταγράψουν τα αιτήματα αυτών.

Ειδικότερα ο Δήμαρχος Κισάμου κ. Θεόδωρος Σταθάκης ζήτησε από τον Γ.Γ. και τον πρόεδρο της 7ης Υ.ΠΕ. να εξετάσουν μια σειρά από αιτήματα και πιο συγκεκριμένα:

  • Να κατοχυρωθεί νομοθετικά η δυνατότητα συνέργειας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Υ.ΠΕ. - από τη στιγμή που από 1-1-2015 τα Κέντρα Υγείας περνάνε στην αρμοδιότητα των Υ.ΠΕ. – έτσι ώστε όταν υπάρχουν προβλήματα που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει η Πολιτεία, να βοηθά όπου μπορεί ο Δήμος π.χ. να διαθέτει από τους οδηγούς του ένα άτομο για να καλύψει μια βάρδια ασθενοφόρων.
  • Να επιστρέψουν οι γιατροί που εκτελούν βάρδιες στο Νοσοκομείο Χανίων.
  • Να επισκευαστεί άμεσα το ακτινολογικό μηχάνημα του Κέντρου Υγείας.
  • Να εξεταστούν οι δυνατότητες για τοποθέτηση φύλαξης κατά τις βραδινές ώρες καθώς πλέον δεν υπάρχει καμία φύλαξη στο Κ.Υ.
  • Να δοθεί η δυνατότητα πρόσληψης ιατρικού προσωπικού στον Δήμο για την κάλυψη αναγκών τουριστικών περιοχών όπως π.χ. για τις περιοχές του Μπάλου και του Ελαφονησίου που κάθε χρόνο τις επισκέπτονται χιλιάδες πολίτες και δεν υπάρχει ιατρική κάλυψη. Όπως τόνισε μάλιστα ο κ. Σταθάκης, «ο Δήμος μέσω της Μονομετοχικής Εταιρείας που λειτουργεί έχει την οικονομική δυνατότητα να προσλάβει γιατρούς για τη θερινή περίοδο. Απαιτείται όμως να υπάρξει και το νομοθετικό πλαίσιο ώστε να το κάνει».

Από την πλευρά τους ο Γ.Γ. του Υπουργείου και ο πρόεδρος της 7ης Υ.ΠΕ, μιλώντας με τους εργαζομένους, τη διεύθυνση του Κ.Υ. και τον Δήμο, δήλωσαν την πρόθεσή τους να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, ενώ όπως είπε ο κ. Γρηγοράκης «θα επισκεφθεί άμεσα την Κίσαμο ο υποδιοικητής της 7ης Υ.ΠΕ. και ο προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών για να δουν πώς θα αντιμετωπίσουν τα θέματα υποδομών και εξοπλισμού».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ