Υπογραφή συμβάσεων για Δ. Κισάμου-10-5-2021 | ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Υπεγράφη στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και του δήμου Κισάμου, που αφορά στην κατασκευή του έργου με τίτλο: «Επείγουσες Εργασίες για την Ολοκλήρωση της προσωρινής εγκατάστασης του ΕΠΑΛ του Δήμου Κισάμου».Με την προγραμματική σύμβαση που υπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης και ο Δήμαρχος Κισάμου κ. Γιώργος Μυλωνάκης, η Αντιπεριφέρεια Χανίων αναλαμβάνει να υλοποιήσει το έργο, για το οποίο ήδη έχει εγκριθεί χρηματοδότηση από ιδίους πόρους της Περιφέρειας και είναι ύψους 726.500€.

Πρόκειται για την δεύτερη και τελική φάση των έργων για την προσωρινή εγκατάσταση των μαθητών του ΕΠΑΛ Κισάμου (ήδη έχει υλοποιηθεί η πρώτη  ύψους 595.000€ από την Περιφέρεια) και οι εργασίες που προβλέπονται αφορούν στην κατασκευή των απαραίτητων εργαστηρίων, καθώς  και των συνοδών έργων για τον αυλισμό και την άθληση των μαθητών.

Παράλληλα, ο κ. Αρναουτάκης ενημέρωσε τον Δήμαρχο Κισάμου, ότι υπέγραψε και ένα ακόμα σημαντικό έργο αποκατάστασης ζημιών από τις θεομηνίες του 2019στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Κισάμου, προϋπολογισμού 1.800.000€. Οι προβλεπόμενες παρεμβάσεις του έργου, αφορούν κυρίως στον οδικό άξονα Καλλεργιανά – Καλάθενες – Σηρικάρι, καθώς και στους άξονες Καλάθενες – Τοπόλια, Τρία Αλώνια – Βουλγάρω και Κολένι – Σάσαλος. Οι εργασίες θα γίνουν σε τμήματα των οδών, που εμφανίζουν φθορές και καθιζήσεις στο οδόστρωμα, κατολισθήσεις πρανών και ζημιές στα τεχνικά απορροής ομβρίωνκ.α.

Ο κ. Μυλωνάκης, αφού αναφέρθηκε για μια ακόμα φορά στην πολύ καλή συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας, ευχαρίστησε τον κ. Αρναουτάκη και τον κ. Καλογερή, για την χρηματοδότηση και υλοποίηση των έργων αυτών, τα οποία είναι πολύ σημαντικά για τον δήμο Κισάμου.

 

 

Αρχεία